Ești pasionat de științele exacte? Vrei să le transmiți și altora pasiunea ta și să arăţi cum pot să învețe cu plăcere? Îți oferim ocazia să stârnești curiozitatea pentru științe și tehnologie printr-un proiect dedicat copiilor şi tinerilor de 6-19 ani și finanțat de Fundația Comunitară Sibiu, prin Fondul Științescu.
După 6 ediții de succes la Sibiu, lansăm Fondul Științescu și în județul Alba, alături de Federația Fundațiilor Comunitare din România, Romanian-American Foundation şi partenerul local Fundația Bosch.
Așteptăm proiecte creative, inovative și care să facă pasiunea pentru educaţia STEAM (știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică) „contagioasă”. Proiectele pe care le propui pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.
Ne plac oamenii pentru care pasiunea este un ingredient de bază în ceea ce fac, dar și cei care mănâncă ultimele noutăți din știință sau chiar tehnologie la micul dejun. Ne bucurăm și dacă știi să explici în mod interactiv cum funcționează lucrurile din mediul care ne înconjoară.
La ediția pilot Științescu Alba pot aplica:
Fiecare aplicant poate depune mai multe proiecte, însă va primi finanțare pentru un singur proiect. Aplicanții pot face parte din mai multe echipe, însă nu pot avea rolul de coordonator decât într-un singur proiect.
Credem cu tărie că experiență în educație este opțională, atâta timp cât vorbește pasiunea din tine. Iar pe parcurs, te ajutăm noi s-o traduci mai bine pe înțelesul celor cu care îți propui să lucrezi. O aplicăm și la experiența în scrierea proiectului, atâta timp cât știi ce vrei și poți să le faci. În ceea ce ține de vârstă, te așteptăm și dacă ai 16 ani, și 70.
În urma consultărilor preliminare cu mai multe categorii de posibili participanți, la prima ediție de Științescu Alba ne-am propus să finanțăm proiecte din următoarele categorii (lista este orientativă și ilustrativă):
Iar dacă ai nevoie de un pic de inspirație, aruncă un ochi aici (link).
Bugetul programului pentru această ediție este de 98.668 lei. Din acest fond vom acorda granturi de maxim 15.000 (cincisprezece mii) de lei/proiect.
În funcție de evaluarea juriului care va analiza aplicațiile, bugetul propus poate suferi modificări.
În primul rând, este nevoie să parcurgi ghidul nostru (link), unde vei afla detalii care te vor ajuta în clarificarea ideilor și să descarci formularul de aplicare (link).
După ce ai completat formularul, trimite-l pe [email protected], pentru a înscrie aplicația.
Înainte de a trimite aplicația finală, te încurajăm să participi la sesiunile de consultări pe care echipa Fundației Comunitare Sibiu le va organiza în perioada 02 – 25 octombrie 2023 cu organizațiile, persoanele fizice și echipele care vor să depună aplicații.
Este nevoie doar să ne anunți la adresa de mail [email protected], pentru a face o programare. Tot acolo poți trimite și întrebările, dacă ai nelămuriri pe parcurs.
Așteptăm cu nerăbdare să descoperim toate ideile, dar poți să le dai forma finală până cel târziu vineri, 27 octombrie 2023, ora 12:00 (la prânz).
Ținem pumnii!
Foto: Gabriela Cuzepan