[ Status proiect: La finalul lui 2020 au fost lansate aplicația Sibiul Verde și clipul Drumul Gunoiului.]


sibiulverde.ro este o platformă de comunicare a comunității locale care își propune să adune într-un singur loc toate informațiile relevante privind colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu.


Ce informații conține Sibiul Verde

Platforma a fost gândită să fie folosită preponderent ca aplicație de telefon. Ea vine în întâmpinarea sibienilor atunci când nu știu unde și cum se aruncă anumite deșeuri, când au întrebări sau neclarități pe tema colectării selective, dar și când sunt în căutare de informații suplimentare sau articole inspiraționale.Platforma conține patru secțiuni diferite:

  • Glosar termeni: secțiunea unde oricine poate căuta cum și unde se aruncă în mod corect un deșeu care îi dă bătăi de cap. Glosarul conține sute de termeni introduși și funcționează ca un motor de căutare în interiorul platformei.
  • FAQs (Întrebări frecvente): Tema colectării selective și cea a deșeurilor, în general, e una complexă și sursă inepuizabilă de întrebări. Ne propunem să oferim răspunsuri cât mai clare și corecte principalelor întrebări apărute în legătură cu acest subiect.
  • Mituri: Sunt multe legende urbane, solide sau mai puțin solide, care circulă cu rapiditate și care transmit informații false, care scad interesul cetățenilor pentru a colecta selectiv. Am documentat cele mai populare mituri și le-am validat / invalidat, în funcție de realitate.
  • Articole: Această secțiune conține cele mai relevante articole despre colectare selectivă, reciclare și viața zero-waste.


Cum a apărut proiectul Sibiul Verde

Ideea unei platforme ca sursă principală de informare a apărut anul trecut, când Fundația Comunitară Sibiu a derulat un chestionar pentru a afla nevoile și problemele pe care le întâmpină sibienii în legătură cu procesul de colectare selectivă a deșeurilor. Pe baza răspunsurilor primite, au fost stabilite câteva teme pentru organizarea unui hackathon, în parteneriat cu wenglor și Primăria Sibiu. Una dintre ideile finaliste din cadrul acestuia a fost crearea unei platforme accesibile rapid, a unei baze de date care să conțină toate informațiile legate de colectarea selectivă din municipiul Sibiu. 

Principala justificare a apărut din identificarea nevoii unei singure surse de informare de încredere, care să conțină informații clare, concrete și complete: așa a luat naștere ideea proiectului Sibiul Verde.


Ultima actualizare: aprilie 2021