Te-ai mutat la Sibiu și încerci să descoperi și să-ți găsești locul în noua comunitate? Sau ești aici de mai multă vreme, dar vrei să-ți lărgești cercul de amici, să-i cunoști și să-i înțelegi mai bine pe noii vecini și poate să le dai un sfat și o mână de ajutor pe alocuri?
Indiferent de cât timp ești aici, între 16-22 octombrie, ne dăm întâlnire la cea de-a doua ediție de How to sibian/că, să ne cunoaștem la un pahar de vorbă caldă și să luăm pulsul Sibiului la o serie de experiențe pe alese: de la povești despre cum te descurci undeva unde poate n-ai nicio plasă de siguranță și ce pot face sibienii pentru a ajuta, la ateliere unu și unu, tururi tematice, cafele povestite cu oameni care iau pulsul comunității sau un brunch tihnit de zile mari.
How to sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de prietenii de la wenglor Romania, cărora le mulțumim pentru sprijin.
Alături de partenerii noștri, am pregătit experiențe faine pentru toate gusturile.
Poți alege una sau mai multe din activitățile de mai jos – fie le bifezi din start pe toate la care vii, când completezi formularul de înscriere, sau poți să revii cu o completare ulterior. Înscrierile pentru fiecare experiență vor fi oprite aprox. cu 24 de ore înaintea desfășurării ei. De asemenea, menționăm că experiențele au un număr limitat de locuri, prin urmare, în momentul epuizării lor, vom scoate opțiunile respective din formular.
Unele activități vor fi gratuite, la altele, vom acoperi o parte din costurile de participare cu ajutorul partenerului evenimentului, wenglor Romania, iar o diferență va fi contribuția fiecărui participant și trebuie plătită online – te rugăm să citești atent toate descrierile.
Max. 50 persoane. Gratuit
Alături de invitații noștri, vom povesti despre cum te adaptezi și îți faci prieteni în orașul nou, oportunități și obstacole, ce ai vrea să știi înainte să te muți la Sibiu, dar și ce pot face localnicii pentru a ajuta.
Nu în ultimul rând, ne vom bucura să auzim experiențele personale ale participanților, atât în timpul agorei, cât și când mai prăjiturim la un ceai, la final.
Max. 10 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Alături de patisera Alexandra Macrea vom pregăti minitarte sărate și dulci cu arome de toamnă: dovleac, prune, brânzeturi, precum și alte combinații. Iar la final le vom lua acasă, să mai zăbovim la un ceai cu amintiri dulci-sărate.
Max. 10 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Tot marți, ne vom pune creativitatea la joacă alături de artistul Ștefan Crețu și vom crea obiecte pe care poate numai în compania lui Ștefan ni le-am putea imagina.
Max. 12 persoane. Contribuție personală – 30 lei/persoană
Ne întâlnim fără așteptări, servim ceva, ascultăm muzică și ne lăsăm duși de val în Atelierul RACOLAJ. Și apoi cut & paste pentru un colaj analog pe care îl alcătuim împreună.
Max. 15 persoane. Contribuție personală – 40 lei/persoană
Alături de fotografa Gina Ștef, vom explora Sibiul cu alți ochi. Ochiul dornic și talentat al participantului, plus ochiul tehnic al aparatului foto sau al telefonului. Mai jos străzile pe care ne propunem să prindem cel mai cel unghi!
Max. 15 persoane. Contribuție personală – 40 lei/persoană
Prietenii de la Urban Bike Revolution ne dau întâlnire la o plimbare cu bicicleta prin Sibiu, situată între momente de relaxare și rutină zilnică. Dincolo de povești biciclești, au gândit un traseu care va trece prin: Parcul Sub Arini – Hipodrom – Mihai Viteazu – Vasile Aaron – Piața Habermann. Give it a try!
Max. 20 persoane. Gratuit
Vă era dor să faceți voluntariat? Sau vreți să descoperiți cine sunt oamenii care mișcă lucrurile prin Sibiu? Joi ne dăm întâlnire la cafea cu o parte din ONG-uri, să aflăm cine sunt, ce și de ce fac. Și, de ce nu, să vedem cum ne-am putea da o mână de ajutor reciproc.
ONG-urile pe care le vom întâlni:
Max. 25 persoane. Contribuție personală – 80 lei/persoană
După o săptămână de muncă, drumuri și creativitate, ne dăm întâlnire la o seară dedicată vinului. Începem seara la Muzeul de istorie, alături de istoricul Răzvan Pop, care ne va trece prin istoria vinului și a orașului, după care ne mutăm la Wine Not? să ne relaxăm la o degustare de 5 vinuri românești, asezonate cu gustări artizanale (brânzeturi maturate, fructe, chutney-uri și sosuri, mezeluri artizanale crud-uscate).
Max. 25 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Sâmbătă ne (re)vedem la un tur de oraș, cu ghidul Mihai Hașegan, care ne va purta cu spor prin istoria Sibiului, dar ne va oferi și răgaz de opriri presărate cu gustoșenii.
Max. 50 persoane. Contribuție personală – 95 lei/persoană
Încheiem o săptămână plină, alături de Iuliana Labo, la un brunch aromat de toamnă, cu muzică tihnită și conectare multă. Numai bune pentru aproape final de octombrie!
Pentru a te înscrie este nevoie să completezi formularul de aici și, în cazul experiențelor care au contribuție proprie, să achiți online taxa. Completarea formularului, fără achitarea taxei (unde este cazul) este considerată incompletă și nu garantează rezervarea locului.
Dacă nu ești decis/ă acum cu privire la tot ce vrei să prinzi, poți să revii la formular și să bifezi și alte experiențe, cu mențiunea că locurile sunt limitate, iar înscrierea se face pe criteriul primul venit-primul servit. În momentul epuizării locurilor, vom scoate opțiunile respective din formular.
Înscrierile pentru fiecare experiență vor fi oprite aprox. cu 24 de ore înaintea desfășurării ei.
Dacă te-ai înscris la una sau mai multe din experiențele care presupun contribuție personală, amintim că pentru a finaliza înscrierea este nevoie să achiți taxa online. În caz că n-ai apucat s-o faci, poți să intri pe formular și doar să faci plățile sau o poți face acum. Dacă faci plăți și pentru alte persoane, te rugăm să ne lași un mesaj, pentru a corela corect informațiile din formularul de înscriere cu datele procesatorului de plăți.
Dă-ne un semn pe [email protected] și revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Ne vedem curând, să ne (re)construim încet-încet tribul.
***
How to sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de wenglor Romania.
Foto: Gabriela Cuzepan, Racolaj