Pe cei care ajută... cine-i ajută? Ne puteți ajuta voi să ne continuăm misiunea de a face mai mult pentru Sibiu! Hai în echipa de reFondatori a Fundației Comunitare Sibiu!

Avem nevoie de oameni ca voi și ca noi, care să înțeleagă și să rezoneze cu ce facem și cum facem, cu viziunea fundației despre viitorul nostru comun. Oameni care, prin donațiile lor punctuale sau recurente, să ne ajute să funcționăm, căci necesitățile noastre se întind pe tot anul, dar și să avem fonduri „libere” care să ne ofere flexibilitatea de a ne gândi la proiecte innovative și idei diferite. Oameni care să contribuie cu idei, pasiune și know-how la dezvoltarea strategiilor și proiectelor cu bătaie pe termen lung care vor face din Sibiu, orașul din care n-ai mai pleca.

Campania reFondatori a pornit în 2020, un an cu provocări care ne-au cam scuturat și ne-au făcut să ne gândim mai bine la perspectiva pe termen lung. Dacă vrei să-ți amintești contextul campaniei din 2020, intră aici!

FUNDATIA COMUNITARA SIBIU

Cine suntem?

Suntem o echipă de 6 tinere dedicate și puse pe fapte mari. Fundația Comunitară e jobul nostru de fiecare zi, locul unde ne folosim skill-urile și pasiunea pentru construit comunități, locul pe care-l numim serviciu și de unde ne luăm salariul. Credem într-o societate civilă profesionalizată și vrem să fim dovada vie că un ONG poate lucra la parametrii unei organizații de top din domeniul privat. Munca noastră este în primul rând despre oameni, însă ne plac performanța și rezultatele cu impact. 

Fundația este condusă de directorul executiv și de un consiliu director (sau board), alcătuit din reprezentanți ai comunității, care au un mandat de 2 ani și se asigură că activitatea noastră e transparentă și nu ne pierdem busola.

Vino și tu alături de noi, devino reFondator!

Viziune, principii

Ce am făcut până acum?

 

 

Misiunea noastră este să conectăm cu sens resursele de bine ale Sibiului, fie că vorbim de resurse financiare, resurse umane, idei sau know-how. În cei aproape 13 ani de existență, am oferit finanțare pentru peste 500 de proiecte din toate domeniile, în valoare de aproape 82.000.000 lei.

Am construit cel mai mare eveniment sportiv de strângere de fonduri din țară, Maratonul Internațional Sibiu.

Am crescut o generație de lideri prin Youthbank, am crescut educația pentru știință și tehnologie prin Științescu, am organizat hackathoane, am fost o voce pentru subiectele care contează pentru comunitate.

Atunci când a apărut situația de criză, am reușit să direcționăm 1.200.000 lei din donațiile sibienilor către probleme urgente ale sistemului de sănătate, prin campania Un spital, o comunitate. Încă aproape atât rămân într-un fond de urgență al comunității.

Am format o Academie de Leadership Urban care din 2021 pregătește generații de lideri care vor să modeleze felul în care va arăta societatea noastră în viitor. 

Cum ne finanțăm?

Fundația Comunitară este o entitate non-profit și non-guvernamentală. Graficele de mai jos reprezintă structura veniturilor și cheltuielilor noastre într-un an "normal" (2022).

Veniturile cu care lucrăm sunt reprezentate în cea mai mare parte din sponsorizări de la companii și donatori locali. Alte surse de venit sunt granturile câștigate de la alți finanțatori privați sau publici. Peste 60% din cheltuielile noastre sunt finanțările nerambursabile pe care le oferim altor organizații din comunitate iar a doua cea mai mare cheltuială o reprezintă resursele umane (echipa fundației).

Este important pentru noi să ne asigurăm în continuare independența financiară, o componentă esențială a sustenabilității noastre ca organizație. Anul 2020, cu criza COVID-19 și amânarea maratonului ne-a cauzat și nouă o criză financiară. Acest lucru ne-a făcut să ne reevaluăm modelul de venituri și să ne îndreptăm spre ideea de a construi o comunitate de donatori recurenți care să fie alături de noi.

reFondatori

Ne propunem să construim o comunitate de reFondatori care prin donații unice sau recurente să contribuie la sustenabilitatea fundației și la constituirea unui fond „liber” pentru organizarea de noi proiecte pentru comunitatea sibiană.

 

Ce presupune calitatea de reFondator?

  • donație lunară/unică ce va sprijini organizația să desfășoare noi proiecte pentru comunitate;
  • informări periodice despre activitatea  FCS;
  • apartenența la o comunitate de cetățeni implicați și interesați de schimbarea pe termen lung;
  • invitație la întâlnirea anuală a reFondatorilor;
  • newslettere  cu idei și analize despre viața orașului; 


Cum te poți implica? 

Legislația e în continuă schimbare în ceea ce privește ONG-urile și sponsorizările. Lunile trecute, ONG-urile au fost puse în pericolul de a nu se mai putea susține prin sponsorizări, lucru care ne determină să ne diversificăm modelul de sustenabilitate financiară, astfel că donațiile individuale sunt mai prețioane ca oricând.

Dacă vrei să te implici, iată cum o poți face:


- Prin campanii recurente, putând dona între 50, 70 sau 150 de lei lunar. 

- Prin donații unice - Transfer Bancar în unele din conturile noastre. Când faci transferul, te rugăm să specifici la detalii plată pentru Fundația Comunitară Sibiu

Cont Lei: RO72RNCB0227130116020001 deschis la BCR Sibiu 

Cont Euro: RO18RNCB0227130116020003, SWIFT: RNCBROBU, deschis la BCR Sibiu


Dacă reprezinți o companie și vrei să ne susții, contactează-ne la [email protected]

Dacă vrei să înțelegi mai multe despre noi și ai întrebări, sau pentru orice alte informații suplimentare, scrie-ne pe aceeași adresă de e-mail.