Pe la mijlocul lui martie, alături de câteva ONG-uri am pornit campania Un spital + O comunitate, dorind să ajutăm comunitatea sibiană să traverseze cât mai bine era lui covid-19. Inițial, ne-am propus să strângem bani pentru Spitalul Județean Sibiu, despre care știam că are nevoie de susținere. În scurt timp însă au început să curgă mesaje cu nevoile existente la alte entități din sistem și rugăminți de a le ajuta. Cu toate greutățile și provocările situației, nu am putut să rămânem surzi la acestea și am decis să le venim în întâmpinare, în măsura posibilităților și în funcție de priorități și urgențe – ca de obicei, pe baza consultărilor cu reprezentanții spitalelor. 

Astfel, în 1 aprilie, pentru corectitudine am transformat campania Un spital + O comunitate în O Comunitate pentru Sănătate. Și chiar dacă deja i-am ajutat într-o măsură și până atunci, ne-am apucat oficial să strângem fonduri pentru: Spitalul Județean Sibiu, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Militar de Urgență Sibiu, Serviciul de Ambulanță Județean, ISU Sibiu și medicii de familie din oraș. 

Tot atunci, cu ajutorul unor prieteni care au lucrat de zor nopți în șir la acesta (mulțumim mult de tot încă o dată),  ne-am mutat pe un site nou. Aici puteți vedea ce s-a reușit până acum cu sprijinul generos al donatorilor (inclusiv, aveți linkuri către tabelele detaliate de transparență), pentru ce strângem bani în continuare și, desigur, puteți ajuta cu donații: ocomunitate.ro

Mulțumim mult pentru tot, tuturor! Împreună suntem mai puternici.