„La Innovation Labs, participanții trec prin toata experienta dezvoltarii unui start-up tech: de la idee, la coagularea a unei echipe, dezvoltarea de software sau marketing cu toate stările atașate: laudă, critică, succes și eșec. Cred că e important să-i învățăm pe tinerii antreprenori despre cum să gestioneze un eșec și cum să pivoteze și să-l integreze în următorul proiect. Innovation Labs pune în mișcare toate rotițele, e un laborator în care poți experimenta lumea uneori dură a antreprenoriatului, cu plasă de siguranță”, Ciprian Ciocan, Director Executiv Fundația Comunitară Sibiu.
[ Status program: Am încheiat și a doua ediție Innovation Labs Sibiu, cea din 2017. Ne facem planuri în legătură cu modul în care vom continua lucrurile. ]
Innovation Labs, principalul program de pre-accelerare pentru start-upuri tehnice din România, este dedicat tinerilor care au idei creative de tehnologie, dornici să trăiască experiența unui start-up tehnic, în ecosistemul românesc de business, alături de mentori de top, antreprenori și specialiști în domeniul tehnologiei. Participanții pornesc de la o idee pe care o rafinează treptat și o transformă într-un prototip viabil și persuasiv, cu sprijinul mentorilor.
Programul a ajuns la Sibiu în 2016, fiind organizat, la nivel local, de către Tech Lounge și Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat academic cu Universitatea Lucian Blaga. Alături de Sibiu, programul s-a derulat în alte trei locații din țară: București, Cluj-Napoca și Timișoara. Direcțiile Innovation Labs 2016 au fost: Agricultură, Cyber-Security, Health & Lifestyle și Retail.
Am rămas pe baricade și în 2017, de această dată alături de: București, Cluj-Napoca, Iași, Alba Iulia și Timișoara. În acest an, direcțiile de dezvoltare urmărite au fost: Smart Territories: Agriculture, Cyber-Security, Energy, Health & Lifestyle, Retail și Smart Cities.
Pe lângă workshopurile din perioada de mentorat, programul conține 4 evenimente importante, care marchează etapele de lucru: IdeaJam (prezentarea proiectului și concurs de idei), Hackathon de 24 de ore, Boost Day și Demo Day (câte un eveniment local, plus etapa națională).
Ultima revizuire: iulie 2017