sibian/că  își propune să exploreze și să prezinte viața Sibiului și a locuitorilor săi: de la cultura locului la istorie, de la simple gânduri și aspirații la pățanii cotidiene și amintiri, iar de-acolo poate chiar până la unde cumpărăm cea mai mișto patiserie sau unde bem cel mai bun vin (desigur, gusturile nu se discută și nici noi n-o s-o facem prea mult).


Foto: Gabriela Cuzepan

Și cum ultimul an ne-am văzut mai rar unii cu alții și pe mulți ne-a prins dorul să mai povestim, începem cu o serie de mini-portrete ale locuitorilor orașului, indiferent dacă sunt aici de cinci luni sau de-o viață. Sunt simple schițe, un pic mai brute, dar foarte umane – așa cum ne auzim la o cafea sau o bere: cu reflecții, vise, întâmplări și emoții de toate felurile. Diverse idei pe care cei prezentați aleg să le împărtășească cu noi – lucru pentru care le mulțumim mult, încă o dată, mai ales că de multe ori nu-i chiar ușor să te lași atât de expus.


Foto: Gabriela Cuzepan

Pe lângă acestea, inserăm și câte-un fragment din cărți legate într-un fel sau altul de Sibiu – un fel de rememorări și cercetări alte altor timpuri și recomandări de cărți deopotrivă.Desigur, vom tot ține legătura pe aici, iar dacă aveți întrebări, sugestii sau idei crețe, nu ezitați să ne dați un semn.

***
sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de wenglor Romania.

Ne găsiți pe facebook aici și pe instagram aici.


Foto obținută cu amabilitatea Centrului Cultural Maghiar din Sibiu