Te-ai mutat la Sibiu și încerci să-ți găsești locul în comunitate? Sau ești aici de mai multă vreme, dar vrei să-ți lărgești cercul de amici, să-i cunoști și să-i înțelegi mai bine pe noii vecini și poate să le dai un sfat și o mână de ajutor pe alocuri?
Indiferent de cât timp ești aici, între 10-27 octombrie, te așteptăm la cea de-a treia ediție de How to sibian/că, să ne cunoaștem și să luăm pulsul Sibiului la o serie de experiențe faine: de la povești despre oraș pe care le vei descoperi în proiectul nostru editorial Ghid de sibian/că, la ateliere cu lume faină, tururi tematice, o petrecere ca’n anii 2000, secrete descoperite în bibliotecă sau un brunch de zile mari.
How to sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de prietenii de la wenglor Romania, cărora le mulțumim pentru sprijin.
Alături de partenerii noștri, am pregătit experiențe faine pentru toate gusturile.
Poți alege una sau mai multe din activitățile de mai jos – fie le bifezi din start pe toate la care vii, când completezi formularul de înscriere, sau poți să revii cu o completare ulterior. Înscrierile pentru fiecare experiență vor fi oprite aprox. cu 24 de ore înaintea desfășurării ei. De asemenea, menționăm că experiențele au un număr limitat de locuri, prin urmare, în momentul epuizării lor, vom scoate opțiunile respective din formular.
Vom acoperi o parte din costurile de participare cu ajutorul partenerului evenimentului, wenglor Romania, iar o diferență va fi contribuția fiecărui participant și trebuie plătită online – te rugăm să citești atent toate descrierile.
Participare liberă în limita locurilor disponibile
Ghid de sibian/că, un proiect realizat de Fundația Comunitară Sibiu cu sprijin din partea wenglor, își propune să ofere o perspectivă profundă și diversificată asupra vieții în acest oraș istoric. Acest proiect editorial este conceput pentru a familiariza noii rezidenți cu frumusețea, cultura și dinamismul Sibiului, oferindu-le un instrument util pentru integrarea rapidă în comunitate. Totodată, surprinde aspecte mai puțin cunoscute ale orașului, dezvăluindu-le localnicilor o fațetă nouă și captivantă a locului pe care îl numesc „acasă”. Ghidul oferă informații practice, istorice și culturale, creând astfel o resursă indispensabilă atât pentru cei nou veniți, cât și pentru locuitorii de lungă durată care doresc să redescopere Sibiul dintr-o perspectivă proaspătă.
Ghid de sibian/că este un produs editorial pe care îl vei putea achiziționa începând cu 10 octombrie exclusiv din librăriile Cărturești din Sibiu și din țară.
Max. 15 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Vineri, ne vom lăsa imaginația să prindă aripi și să devină parte dintr-o experiență unică de creație! Artistul Ștefan Crețu ne va ghida într-un atelier care, la final, va da naștere unei instalații artistice. Va fi un spațiu deschis, fără reguli stricte – doar energia creativă a comunității.
Vino să explorezi, să creezi alături de noi și să adaugi o nuanță unică la această operă colectivă.
Max. 15 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Alături de fotografa Gina Ștef, vom explora Sibiul cu alți ochi. Ochiul dornic și talentat al participantului, plus ochiul tehnic al aparatului foto sau al telefonului. Mai jos străzile pe care ne propunem să prindem cel mai cel unghi!
Max. 15 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Prietenii de la Urban Bike Revolution ne dau întâlnire la o plimbare cu bicicleta prin Sibiu, situată între momente de relaxare și rutină zilnică. Dincolo de povești biciclești, au gândit un traseu care va trece prin: Parcul Sub Arini – Hipodrom – Mihai Viteazu – Vasile Aaron – Piața Habermann. Give it a try!
Max. 200 persoane. Contribuție personală – 90 lei/persoană preț EARLY BIRD
Știi cum era discoteca în anii 2000?
E timpul să-ți amintești sau să descoperi ce însemna cu adevărat distracția în acele vremuri! How to DISCOteca te invită la cea mai vibrantă petrecere internațională a toamnei, unde nostalgia anilor 2000 se întâlnește cu energia prezentului. Pregătim un spectacol plin de lumini, ritmuri care te vor face să dansezi până dimineața, oameni faini și o atmosferă pe care nu o vei uita curând!
Scoate la iveală paietele, accesoriile îndrăznețe și pune-ți cea mai strălucitoare atitudine! Fie că vrei să retrăiești zilele de glorie ale anilor 2000 sau să experimentezi pentru prima dată această eră fascinantă, How to DISCOteca e locul unde trebuie să fii.
Max. 30 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Ești curios să explorezi locuri încărcate de istorie și mister, într-un tur magic printre cărți? Te invităm într-o călătorie unică la Biblioteca Astra, corpul A, alături de istoricul Răzvan C. Pop, directorul instituției, care va deschide ușile către odăi atemporale și comori ascunse ale cunoașterii.
În acest tur exclusiv, vei păși printre rafturi cu cărți rare, fiecare cu povestea ei fascinantă, și vei asculta legende captivante despre lumea nevăzută a bibliotecii și a Sibiului.
Max. 30 persoane. Contribuție personală – 50 lei/persoană
Sâmbătă ne (re)vedem la un tur de oraș, cu ghidul Mihai Hașegan, care ne va purta cu spor prin istoria Sibiului, dar ne va oferi și răgaz de opriri pentru diverse bunătăți.
Max. 50 persoane. Contribuție personală – 110 lei/persoană
Încheiem o săptămână plină cu un brunch aromat de toamnă, o experiență pentru suflet și simțuri. După o lună plină de activități frumoase, te invităm să încheiem împreună ediția a 3-a a How to sibian/că cu stil, la un brunch de poveste alături de Iuliana Labo, într-un decor idilic de toamnă la Portal Village Sibiel.
Te așteaptă aromele delicioase ale unor bucate alese, combinate cu aerul proaspăt de munte, plimbări liniștite prin pădurea fermecătoare care înconjoară locația, artă și conectare multă. Numai bune pentru aproape final de octombrie!
Pentru a te înscrie este nevoie să completezi formularul de aici și, în cazul experiențelor care au contribuție proprie, să achiți online taxa. Completarea formularului, fără achitarea taxei este considerată incompletă și nu garantează rezervarea locului.
Dacă nu ești decis/ă acum cu privire la tot ce vrei să prinzi, poți să revii la formular și să bifezi și alte experiențe, cu mențiunea că locurile sunt limitate, iar înscrierea se face pe criteriul primul venit-primul servit. În momentul epuizării locurilor, vom scoate opțiunile respective din formular.
Înscrierile pentru fiecare experiență vor fi oprite aprox. cu 24 de ore înaintea desfășurării ei.
Dacă te-ai înscris la una sau mai multe din experiențele care presupun contribuție personală, amintim că pentru a finaliza înscrierea este nevoie să achiți taxa online. În caz că n-ai apucat s-o faci, poți să intri pe formular și să faci plata/plățile acum. Dacă faci plăți și pentru alte persoane, te rugăm să ne lași un mesaj, pentru a corela corect informațiile din formularul de înscriere cu datele procesatorului de plăți.
Dă-ne un semn pe [email protected] și revenim cu un răspuns în cel mai scurt timp posibil.
Ne vedem curând, să ne (re)construim încet-încet tribul.
***
How to sibian/că este un proiect dospit de Fundația Comunitară Sibiu, alături de wenglor Romania.
Foto: Gabriela Cuzepan, Racolaj