De-a lungul celor nouă ediții ale maratonului, împreună am pus pe picioare în jur de 210 proiecte variate. Am avut cauze ce vizează renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor din mediul rural, construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale pentru copii, editarea unor constituții funky pentru elevi, amenajarea de săli polisenzoriale sau chiar readucerea bivolilor pe Valea Hârtibaciului. (Pentru inspirație, aruncă un ochi peste cele 30 de cauze pentru care s-a alergat anul trecut.) Dar dincolo de faptul că am pus umărul pentru a da viață multor idei, am reușit să nuanțăm felul în care oamenii percep comunitatea și găsesc puncte din care pot aduce schimbări în cadrul acesteia, lărgind un pic orizontul speranței în vremuri mai sumbre. În rând cu sprijinul oferit fiecărei cauze, am încercat să ajutăm cât mai mult echipele din spatele lor să se dezvolte – de la felul în care își gândesc și scriu proiectele, la idei prin care își pot găsi mai mulți susținători sau pot face cauza mai cunoscută.
În 2021, în cursa finală vor intra 36 de proiecte din cele înscrise, cauze care vor fi selectate de un juriu independent.
În ceea ce privește echipele care le depun, amintim că acceptăm atât proiecte înscrise de ONG-uri, cât și de grupuri de inițiativă (fără personalitate juridică). Indiferent de cine le depune, este nevoie să demonstrezi că înțelegi ce ar presupune să duci treaba până la capăt și că ești gata să pui osul la treabă – atât în etapa de strângere a fondurilor, cât și în implementarea proiectului.
Pentru mai multe detalii despre condițiile de participare și criteriile de selecție din acest an, dă o tură prin ghidul de participare.
Pentru a înscrie proiectul, dă un semn la adresa de mail [email protected]. Tot acolo așteptăm și întrebarile sau nelămuririle. Vom răspunde în cel mai scurt timp posibil, după criteriul primul venit, primul servit, și, eventual, vom stabili împreună o întâlnire online de pus țara la cale.
Știm că adesea parcă cele mai inspirate idei vin pe ultima sută de metri, înaintea termenului limită, dar pentru a beneficia de ajutorul nostru în scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului, te rugăm să scrii cât mai din timp.
Spor la treabă și ne auzim în curând, dar nu mai târziu de 23 iunie.