Fundația Comunitară Sibiu oferă 3 burse pentru jurnaliști și creatori de conținut pentru a documenta poveștile celor care și-au găsit recent o casă în Sibiu.
Comunitatea noastră a crescut cu noi membri în ultimele luni, ca urmare a războiului din țara vecină, și învățăm cu toții cum să facem mai bine față provocărilor împreună. De aceea, ne dorim, cu sprijinul jurnaliștilor obișnuiți cu rigorile meseriei, dar și a creatorilor de conținut care stăpânesc noile medii de comunicare, să cunoaștem cât mai multe din poveștile celor câteva mii de ucraineni care au devenit sibieni în această perioadă.
Oferim 3 burse, sub sintagma „Comunități la marginea conflictului”, în valoare de 5.000 lei (brut) fiecare și o lună de zile pentru jurnaliști și creatori de conținut, care pot spune cât mai convingător aceste povești, pe cont propriu sau în echipă.
Oferim câteva exemple de tipuri de materiale pe care ne-ar plăcea să le sprijinim (fără a ne limita la ele):
Longreaduri, între 11.000 și 16.000 de semne, ce pot include fotografii sau scurte filmări;
Serie de reportaje sau/și interviuri video potrivite pentru mediile digitale de distribuție (YouTube, Instagram, TikTok, Facebook);
Scurt film documentar;
Eseu de fotografie documentară;
Și subiecte:
Poveștile de viață ale ucrainenilor din Sibiu;
Relatări despre organizațiile, voluntarii și instituțiile din Sibiu, implicate în gestionarea crizei umanitare;
Problemele și bucuriile atașate cu viața într-un nou oraș;
Cultura ucraineană și cum se vede ea la Sibiu;
O săptămână din viața unui ucrainean la Sibiu.
Termeni și condiții
Cine poate aplica?
Se pot înscrie jurnaliști, echipe de jurnaliști sau creatori de conținut români sau ucraineni, care pot demonstra experiență relevantă în domeniu și au o idee clară despre cum pot aborda subiectul de față.
Câte burse se oferă?
Punem la dispoziție 3 burse în valoare individuală de 5.000 lei (brut). Este responsabilitatea membrilor echipei să împartă suma între ei și să achite taxele necesare, în funcție de efortul depus de fiecare.
Care este termenul limită?
Jurnaliștii / creatorii pot trimite dosarul de înscriere până în data de 30 iunie 2022, ora 23.59.
Cum vor fi aleși câștigătorii?
Câștigătorii vor fi selectați de un juriu, pe baza unui concurs de proiecte. Juriul este compus din reprezentanți ai Fundației Comunitare Sibiu și specialiști în comunicare. Proiectele vor fi selectate în funcție de următoarele criterii:
Experiența relevantă a jurnaliștilor / creatorilor de conținut;
Folosirea platformelor rich media / new media, alte abordări inovatoare;
Abordarea, calitatea și fezabilitatea proiectului propus;
Experiența / înțelegerea în lucrul cu persoane și comunități vulnerabile;
Așteptăm pe adresa [email protected] un email cu subiectul „Bursele FCS”, care să conțină următoarele:
Descriere a proiectului propus (nu mai mult de 1500-2000 de semne, cu tot cu spații), care să explice: subiectul ales și de ce este relevant pentru tema programului; planul de activități pentru documentarea, scrierea, editarea și publicarea materialului, mediile folosite; canalul / canalele unde se propune publicarea materialelor;
Componența echipei și rolurile;
CV-urile membrilor echipei de proiect (care să conțină și numerele de telefon);
Portofoliile relevante ale membrilor echipei.
Alte detalii:
Pe perioada de aplicare puteți cere feedback pe proiectul propus, coordonatorului programului de burse, pe [email protected];
Perioada de predare / publicare a materialelor: 15 iulie – 15 august 2022;
Pe parcursul realizării proiectelor, câștigătorii vor ține legătura și vor colabora cu coordonatorul programului de burse;
Coordonatorul poate propune modificări ale materialelor pentru a asigura o calitate ridicată a acestora și a respecta rigorile necesare în relațiile cu comunități vulnerabile;
Echipa Fundației Comunitare Sibiu poate contribui la identificare unei platforme media potrivită pentru publicarea materialelor;
Materialele realizate în cadrul burselor nu pot fi publicate fără acordul Fundației Comunitare Sibiu;
Materialele publicate trebuie să conțină mențiunea că au fost realizate în cadrul programului de burse „Comunități la marginea conflictului” al Fundației Comunitare Sibiu, program finanțat cu ajutorul UK aid din partea guvernului britanic;
Fundația Comunitară va publica o parte din materialele realizate pe platformele proprii de comunicare;
Trimiterea unei aplicații presupune acceptare tuturor termenilor specificați în actualul apel de proiecte.
* Programul de burse „Comunități la marginea conflictului” al Fundației Comunitare Sibiu este finanțat cu ajutorul UK aid din partea guvernului britanic.
Folosim cookie-uri pentru a personalizaconținutulșianunțurile pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le potcombină cu alte informații oferite de dvs. sau culese înurmă folosirii serviciilor lor.
Functional
Always active
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.