La 8 ani de la primul Semimaraton organizat, anul 2020 și provocările lui ne-au cam scuturat și ne-au făcut să ne gândim mai bine la perspectiva pe termen lung. Ne dorim ca Fundația Comunitară Sibiu să fie aici și peste încă 10 ani și de aceea e nevoie să-i construim o nouă fundație. Căutăm reFondatori!
Avem nevoie de oameni ca voi și ca noi, care să înțeleagă și să rezoneze cu ce facem și cum facem, cu viziunea fundației despre viitorul nostru comun. Să ne ajute prin donații lunare să nu ne mai facem griji despre următoarea zi de salarii și să ne putem gândi în liniște la pașii următori. Să contribuie cu idei, pasiune și know-how la dezvoltarea strategiilor și proiectelor cu bătaie pe termen lung care vor face din Sibiu, orașul din care n-ai mai pleca.
Ne propunem să construim o comunitate de minim 100 de reFondatori, care printr-o donație lunară să contribuie esențial la sustenabilitatea fundației și la constituirea unui Fond Strategic pentru prioritățile comunității sibiene.
Avem 2 obiective de strângere de fonduri pentru un total de 20.000 lei/lună, respectiv 240.000 lei/an. Atingerea primului obiectiv, de 10.000 lei / lună, va contribui la cheltuielile curente de resurse umane ale FCS. Odată atins cel de-al doilea obiectiv, în sumă egală, vom constitui Fondul Strategic al comunității a cărui sumă totală anuală va fi de 120.000 lei.
Am gândit un fond de finanțare care vine din experiența anilor în care am lucrat cu comunitatea. Scopul noului fond este de a avea un instrument prin care:
1) Să putem identifica cele mai importante priorități / probleme în care ne putem implica și vom afla asta prin consultarea comunității reFondatorilor;
2) Să avem un instrument financiar anual, sigur, prin care putem răspunde la ce are nevoie comunitatea.
Atunci când reușim să atingem obiectivul de strângere de fonduri nr. 2, adică 20.000 lei în donații recurente, 10.000 lei pe lună vor merge spre acest fond, ceea ce într-un an de zile va alcătui un fond de aproximativ 120.000 lei.
La întâlnirea anuală a comunității reFondatorilor, vom decide care este cea mai bună direcție de investiție a acestor bani, printr-un mecanism participativ.
Echipa fundației va trece apoi printr-un proces de cercetare, prin care se vor identifica:
Analiza va fi prezentată spre aprobare comunității și după feedback fondurile vor fi investite în comunitate în funcție de abordarea aleasă:
La finalul programului (următoarea întâlnire a comunității) se va prezenta un raport cu rezultatele acestuia și eficiența investiției.
Mai multe detalii despre Fondul Strategic și cum ne poți ajuta devenind reFondator aici.