Actualizare: Deși inițial planificam să lansăm înscrierile alergătorilor în data de 25 februarie, ținând cont de situația incertă a evoluției Coronavirusului, am decis să amânăm puțin momentul.
Revenim curând cu informații noi, stați pe aproape.
Până atunci, să aveți grijă de voi și de cei apropiați!
De-a lungul celor opt ediții ale maratonului, împreună am pus pe picioare în jur de 180 de proiecte variate. Am avut cauze ce vizează eliberarea piețelor centrale ale Sibiului de mașini, renovarea de biblioteci în mediul rural, editarea de reviste pentru adolescenți, protejarea unor specii de păsări aflate în pericol, cursuri de educație arhitecturală la sate, prevenția bolilor neurodegenerative, ateliere de prelucrare a lânii, sterilizarea animalelor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale pentru copii născuți prematur, editarea unor constituții funky pentru elevi, amenajarea de săli polisenzoriale sau chiar readucerea bivolilor pe Valea Hârtibaciului. (Pentru inspirație, aruncă un ochi peste cele 40 de cauze pentru care s-a alergat anul trecut.)
Dar dincolo de faptul că, prin intermediul maratonului, am pus umărul pentru a da viață multor idei, am reușit să schimbăm, puțin câte puțin, modul în care sibienii văd comunitatea și își tot găsesc locuri din care pot aduce schimbări în cadrul acesteia, am reușit să creștem spiritul civic și să le amintim oamenilor că se întâmplă lucruri mișto când ieși din zona de confort. Și, mai mult decât atât, în rând cu punerea pe picioare a fiecărei cauze, am încercat să ajutăm cât mai mult echipele din spatele lor să se dezvolte – de la felul în care își gândesc și scriu proiectele, la idei prin care își pot găsi mai mulți susținători sau pot face cauza mai cunoscută.
Cine și cum poate aplica?
Maratonul din 2019, când am lăsat toate proiectele eligibile să intre în cursă, ne-a demonstrat că, în pofida eforturilor mai mari de care a fost nevoie din toate părțile, multe cauze mici și noi au ajuns în văzul comunității și au beneficiat de experiența maratonului.
Astfel, în acest an am decis să schimbăm ușor regulile de participare. Dacă, de obicei, în trecut aveam un număr maxim de proiecte care ajungeau la final, în urma unor procese de jurizare și vot, în 2020 le vom da undă verde tuturor celor care, până la termenul-limită, vor îndeplini criteriile de eligibilitate și vor atinge un punctaj minim necesar. În acest sens, amintim că nu este obligatoriu să fii persoană juridică pentru a-ți propune ideea. Totuși, este nevoie să demonstrezi că înțelegi ce ar presupune s-o duci la capăt și că ești gata să pui osul la treabă.
Pe lângă faptul că toate proiectele vor trece printr-un proces de stabilire a eligibilității și a punctajului, situația va putea fi urmărită în timp real, pe site-ul maratonului. Mai multe detalii despre condițiile de participare din acest an găsești în ghidul de participare.
Pentru a-ți trimite propunerea de proiect, precum și orice întrebare referitoare la formular sau ghid, te rugăm să ne dai un semn la adresa de mail [email protected]. Colega noastră Lucia va răspunde în cel mai scurt timp posibil, după criteriul primul venit, primul servit, și, eventual, veți stabili împreună o întâlnire de pus țara la cale.
Știm că adesea parcă cele mai inspirate idei vin pe ultima sută de metri, înaintea termenului limită, dar pentru a beneficia de ajutorul nostru în scrierea unei versiuni cât mai bune a proiectului, te rugăm să dai semn cât mai din timp.
Spor la treabă și ne auzim în curând!
Documente utile:
Pentru mai multe informații, stai cu ochii pe site-ul maratonsibiu.ro, pagina de facebook Maratonul Internațional Sibiu sau instagram maratonulinternationalsibiu.