Ce vrem să rezolvăm?
Tehnologia este un instrument, care poate să conecteze și să deconecteze. O poți folosi pentru a socializa online, ascuns în casă și în stația de autobuz, sau pentru a programa o întâlnire cu prietenii la fotbal. Prin intermediul ei poți descoperi spații interesante din oraș și poți ajuta vecinul orb de la 3 să-și creeze rutine zilnice, care să-i facă mai ușoară plimbarea prin parc fără a depinde de însoțitor.
Indiferent dacă vorbim de izolarea tinerilor și a vârstnicilor, despre dificultățile întâmpinate de persoanele cu dizabilități și cele cu posibilități materiale reduse sau de greutatea cu care se întâlnesc vecinii de bloc și de cartier pentru a-și rezolva problemele, este cert că lumea offline poate fi mai interesantă și mai accesibilă prin intermediul tehnologiei. Și mai ales, poate face orașul mai responsiv la nevoile membrilor comunității.
Cum va arăta evenimentul?
La fel ca în cazul primului Hackathon CitySense, plecăm de la modelul 8 ore peste program pentru o cauză bună și aducem împreună în jur de 35 de ingineri, programatori, sociologi, antropologi, psihologi, oameni de comunicare, educatori, urbaniști, designeri, pasionați de tech sau pur și simplu cetățeni interesați de creșterea calității vieții în Sibiu. Timp de 8 ore, vom încerca să înțelegem mai bine problema, ne vom pune întrebări – multe întrebări! –, vom lansa și vom relansa idei și vom finisa proiectele. Vom folosi „regula celor 2 picioare” și vom lucra în echipe interdisciplinare.
La final, echipele vor prezenta conceptele dezvoltate, iar cele mai bune vor primi o finanțare pentru implementarea unor prototipuri. Suma totală pe care o punem la dispoziție este de 26.850 lei.
Mai mult decât atât, seara rămânem la un afterparty, să mai povestim 😉
Ce înțelegem prin tehnologie?
Privim tehnologia printr-o lentilă mai largă. Suntem interesați de soluții bazate pe platforme de comunicare, dar și de cele cu aplicații, senzori sau plăcuțe Arduino.
Tipuri de interacțiuni offline pe care le poți aborda, fără a fi limitat la acestea:
Activități sportive, drumeții, meetup-uri, implicare civică, dezbateri, voluntariat, incluziunea diferitor categorii defavorizate, activități intergeneraționale, socializare între vecinii de bloc și cartier etc.
Cine se poate înscrie?
Avem nevoie de soluții ce implică tehnologia, dar și know-how care să ofere date ce pot ajuta la dezvoltarea acesteia. Credem în valoarea adusă de colaborarea interdisciplinară și așteptăm atât persoane tehnice, cât și non-tehnice, profesioniști și pasionați de domeniu.
Cum te înscrii?
Te poți înscrie completând formularul de aici până pe 8 octombrie, ora 23:59. Nu uita să ne spui ce problemă ți-ar plăcea să abordezi!
În cazul în care vei fi selectat, vei primi confirmarea participării via email până marți, 9 octombrie, ora 23:59.
Ce îți oferim?
Ce așteptări avem?
În cazul în care ai nevoie de ajutor, poți trimite un e-mail către colega noastră Lucia: [email protected]
Unde va avea loc hackathon-ul?
Evenimentul va avea loc într-un spațiu mișto recent amenajat în Sibiu, la ToolHouse MakerSpace.
Be there or be square.
Mai multe detalii despre CitySense pe site-ul www.citysense.ro și pagina de facebook.