Cu entuziasm și din dorința de a vedea cum lucrurile mici schimbă un oraș simplu într-un Smart City, Clubul Micilor Electroniști, care de obicei activează în zona de electronică analogică, și-a propus provocarea de a aplica la Fondul CitySense 1.0 cu un proiect bazat pe tehnologia existentă în 2018, unde programarea joacă un rol primordial în funcționarea dispozitivelor din jur. Mai exact, o provocare în direcţia Smart City, Smart Metering şi Smart Grid.
Au plecat de la faptul că există carențe privind o imagine obiectivă asupra indicilor de confort ce afectează comunitatea locală sibiană și și-au pus la bătaie pasiunea pentru electronică și programare. Așa a apărut Sibiu Ultra Sensing sau S.u.S., cum îl numesc ei.
„Proiectul propus urmăreşte implementarea unei serii de dispozitive electronice capabile să achiziţioneze date de la diverşi senzori precum cei de temperatură, umiditate, zgomot, presiune atmosferică sau intensitate luminoasă. Datele colectate sunt procesate de către dispozitive şi transmise către un server, unde sunt stocate în vederea analizei ulterioare pentru a facilita îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor din Sibiu. De asemenea, dispozitivele trebuie să reacţioneze punctual la anumiţi factori precum nivelul de iluminare ambientală, nivelul de poluare sau de temperatură, prin comandă iluminatului stradal, a unor pompe de apă (fântâni arteziene) sau a unor ventilatoare”, menționează echipa.
După prima lună de muncă la S.u.S., echipa a povestit despre dezbaterile, dilemele și soluțiile tehnice încercate – vă invităm să citiți mai multe despre acestea aici.
Spor în continuare, Mihai, Remus, Andrei D. și Andrei A.!
Mai multe detalii despre CitySense găsiți pe site-ul www.citysense.ro și pagina de facebook www.facebook.com/CitySenseSibiu.
Foto: A.C.M.E.