Pubela Deșteaptă (proiect finanțat prin CitySense 1.0)

Posted on Sep 11, 2018 in CitySense

Pubela Deșteaptă (proiect finanțat prin CitySense 1.0)

Cum începe transformarea orașelor în orașe inteligente? Uneori, datorită prietenului unui prieten de-al unui alt prieten… (să-I zicem prietenul de gradul n), care află de un program și îți trimite un link „Uite, la Sibiu e ceva ce te-ar putea interesa. Te bagi?”.

Cam așa au ajuns la CitySense Cornel, Valentin și Adrian – o gașcă de IT-iști și antreprenori din București, care urmăresc cu sufletul la gură tot ce mișcă în zona noii revoluții industriale: „IoT + Renewable energy + Environmental responsibility”, cum spun ei. Dar dincolo de partea tehnologică, le pasă de schimbările culturale și amprenta pe care o lasă asupra mediului ambiant: „nici unul dintre noi nu ar pierde ocazia de a contribui la această mișcare, întrucât ambițiile noastre sunt îndreptate mai curând spre un impact pozitiv asupra comunității, decât spre easy-money”, remarcă aceștia.

Astfel, au aplicat cu ideea unei pubele (zisă Pubela Deșteaptă) ce își propune să folosească tehnologiile cloud pentru a îmbunătăți procesul de ridicare a deșeurilor reciclabile din Sibiu, iar proiectul a convins juriul că merită să meargă mai departe.

Acum, într-un birou din București, Pubela Deșteaptă testează, raportează și se bucură de fiecare valoare primită, pregătindu-se de venirea la Sibiu, unde ne va ajuta să avem un oraș mai verde și mai eficient.

Mai multe despre peripețiile Cutezătorilor și ale pubelei puteți urmări aici (https://goo.gl/D2NZPr), iar alte detalii despre CitySense găsiți pe site-ul www.citysense.ro și pagina de facebook www.facebook.com/CitySenseSibiu.

Go, go, go, team! Așteptăm vești noi de la voi!

Foto: echipa Cutezătorii