Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către noi

Posted on Mar 11, 2020 in Uncategorized

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către noi

Foto: Gabriela Cuzepan

În acest an, poți să direcționezi către noi nu 2% din impozitul pe venit din 2019, ci 3,5 %. Acest lucru a fost posibil ca urmare a adoptării  legii nr. 30/2019, prin care s-a decis că se pot direcționa 3,5% din impozitul pe venit către toate entităţile nonprofit şi unitățile de cult, indiferent dacă sunt sau nu furnizori de servicii sociale.

Mai mult decât atât, poți alege să ne ajuți cu 3,5% nu doar pentru un an, ci pentru doi. E nevoie doar să bifezi în căsuța corespunzătoare.

 

Doar că, ținând cont de faptul că modificarea legislativă a intrat în vigoare începând cu 1 aprilie anul trecut și, respectiv, până la acel moment se pot redirecționa doar 2%, în acest an trebuie să completezi un pic mai multe pagini – sperăm să nu te descurajeze acest lucru (mai multe detalii despre schimbarea survenită găsești la colegii de la Stiri.ong, https://bit.ly/316eWlk).

 

Poți descărca formularul și instrucțiunile de completare  aici sau poți completa formularul pe site-ul redirecționează.ro.

După ce le completezi, pentru a depune declarația ai la dispoziție 3 variante:

  1. O poți trimite personal prin poștă către administrația financiară;
  2. O depui personal la administrația financiară;
  3. Ne-o dai nouă și o depunem în locul tău.

Termenul limită de depunere a formularului din acest an este 25 mai, dar încurajăm toată lumea să o facă un pic mai devreme, pentru a evita aglomerația de pe ultima sută de metri.

Știm că este greu să alegi dintre toate ONG-urile, dar dacă încă ești indecis și ai ajuns pe pagina noastră, îți amintim câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut în ultimul an (aici găsești albumul complet).

În caz că te-am convins, promitem să punem banii la treabă cu cap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *