Multe s-au întâmplat de când nu ne-am auzit!

Echipa FCS s-a reconfigurat atât în executiv, cât și la nivel de consiliu director; ne-am mutat în casă nouă după mai bine de trei ani de muncă remote; am mai făcut o ediție de „cel mai mare Maraton”; am lansat Fondul Științescu și în Alba; avem încă o generație a Academiei de Leadership Urban, proaspăt absolvită, sibian/că a decis să includă în mozaicul comunității și portrete ale arborilor și caselor din oraș, iar How to sibian/că face furori printre noii mutați în zonă. Fiți pe fază căci urmează să scoatem un ghid pe tema asta! 

Planuri multe avem și pentru voi! Am stat și am cugetat cum să facem astfel încât să vă ținem mai bine la curent cu ce tot meșterim, iar într-un final credem că am ajuns la niște concluzii, dar să le luăm pe rând.

În 2020, toate resursele noastre au fost direcționate spre criza cauzată de Covid-19, cele financiare nefăcând excepție. Tot atunci am mobilizat sume record pentru comunitate. Pentru că nu eram confortabili să avem de câștigat de pe urma acestei tragedii, FCS nu a reținut pentru sine niciun ban din campanie. Pentru că redirecționarea majorității fondurilor noastre spre această cauză ne amenința supraviețuirea, am apelat pentru prima dată în existența organizației la comunitate pentru a cere donații care să acopere costurile noastre de funcționare La momentul respectiv, au răspuns apelului nostru peste 152 de prieteni.

Inițial ne-am propus următoarele 2 obiective de strângere de fonduri cu un total de 20.000 lei/lună, respectiv 240.000 lei/an. Primul obiectiv atins, de 10.000 lei / lună, urma să contribuie la cheltuielile curente ale FCS. Iar cel de-al doilea, tot de 10.000 lei / lună (120.000 lei / an) – să constituim Fondul Strategic al comunității.

Ei bine, primii 10.000 de lei au fost atinși și depășiți doar pentru o scurtă perioadă de timp, motiv pentru care n-am reușit să constituim Fondul Strategic care trebuia să-i implice pe ReFondatori ca pe un for decizional, așa cum ne-am fi dorit. Între timp, din diversele conversații pe care le-am avut cu ong-iști, sfătuitori și unii din voi, ne-am dat seama că planul pentru acest Fond Strategic era prea abstract și prea motivat de sentimentul nostru de vină care nu ne lăsa să cerem bani fără a promite nimic extra în schimb, pe lângă multele lucruri pe care deja le facem. Ascultându-vă, ne-am dat seama că am fi cerut mult și de la voi ca nivel de implicare, așadar am decis să parcăm ideea pentru un context ulterior, în care să se potrivească mai bine.

Momentan, ne dorim să consolidăm rețeaua de ReFondatori care să ne ajute să continuăm să ne vedem de treabă, tot mai bine și tot mai cu impact în oraș. Resursele puse la dispoziție de voi ne ajută să avem mai puține griji despre banii de chirie, de gaz la iarnă și ne permit să gândim mai relaxat, să ne asumăm mai multe riscuri (din care de obicei avem doar de câștigat) cu proiecte noi, pe care nu le-am „măritat” cu finanțatori încă.

Alături de Agile Freaks și Policlinica de Marketing a Fundației Friends for Friends lucrăm la procese mai bune de „donor care” pe care sperăm să le simțiți din ce în ce mai mult în lunile ce urmează. 

Vă mulțumim pentru sprijinul vostru necondiționat și pentru că faceți parte din echipa mare a Fundației Comunitare Sibiu!

Cu recunoștința,

-echipa FCS-istă


În rest, uite ce-am mai făcut în anul care a trecut: 

Ne-am reconfigurat și reînnoit, iar momentan echipa noastră arată așa:

Ne place mult să lucrăm unii cu alții și, cine știe, poate că iarna asta Moșul va veni la noi cu încă un coleg sau o colegă nouă.

Maratonul Internațional Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu 2023 reușit să-și doboare fără excepție absolut toate recordurile la care ne-am putut gândi. Am avut:

  • 6565!!! de alergători înscriși – care ne plasează pe un bine-meritat loc 2 al celor mai mari maratoane din țară; 
  • 200 000 de euro strânși pentru cele 47 de proiecte – a fost și prima ediție în care am depățit targetul de strângere de fonduri al evenimentului.
  • 600 de voluntari și multe altele.

Pregătim multe surprize pentru MIS 13 (care va avea loc în 25-26 mai) – inclusiv, o schimbare de brand și un update pentru maratonsibiu.ro.

Academia de Leadership Urban 

Cu sustinerea celor de la Regnology am petrecut și anul acesta 8 luni intense împreuna cu cea de-a doua generație a Academiei de Leadership Urban. Membrii au trecut printr-o experiență de învățare complexă, au dezbătut, și și-au împărtășit of-urile și planurile de viitor.  

N-au lipsit nici revederile cu prima generație ALU, care și-au luat rolul de ALUmnii în serios și împreuna cu generația 2 au pus bazele unei comunități bine închegate de oameni resursă. Vă ținem la curent cu planurile pentru ALU 3!

Științescu Sibiu & Alba

După 6 ediții de succes la Sibiu, am acceptat provocarea venită de la Fundația Bosch să încercăm să replicăm acest succes și în județul Alba și am lansat primul call de proiecte acolo.

Am deschis apelul și pentru Sibiu, iar pe aplicanții de aici îi va aștepta o platformă de aplicare nouă (dada, suntem puse tare pe digitalizare). 

sibian/că

Alături de wenglor România, am tot dospit poveștile locuitorilor Sibiului și am început să lucrăm și la o serie de texte de ficțiune cu diverse „personaje” ce alcătuiesc comunitatea noastră – am început cu arborii, dar urmează și altele.

How to sibian/că

Tot alături de wenglor România, am pus pe picioare 2 ediții de How to sibian/că – o serie de experiențe prin care ne-am propus să aducem împreună persoanele mutate la Sibiu care își caută locul în noua comunitate și localnicii care vor să dea o mână de ajutor.Între timp, pregătim și un ghid care va veni în sprijinul persoanelor care se mută. Stay tuned!

Revenim curând!