In House Festival: un altfel de weekend, alături de YouthBank Sibiu

Posted on Mar 22, 2017 in YouthBank

In House Festival: un altfel de weekend, alături de YouthBank Sibiu

În perioada 18-19 martie 2017, voluntarii programului YouthBank Sibiucoordonat local de Fundația Comunitară Sibiu – au organizat un eveniment-alternativă de weekend: In House Festival. Acesta a fost ultimul eveniment de strângere de fonduri organizat de programul YouthBank Sibiu în ediția 2016-2017 și s-a desfășurat la Arka Park Sibiu.

Foto: Gabriela Cuzepan

Evenimentul a apărut ca reacție la aria restrânsă a opțiunilor de petrecere a timpului liber în oraș, tinerii venind cu o propunere inedită. „Ce înseamnă In House Festival? Înseamnă că tu, fie că ești licean, student, părinte cu copii, sau adult activ, vei putea experimenta pe pielea ta activități tipice de festival de agrement pe care le-ai văzut doar în filme!”, au anunțat organizatorii.

Foto: Gabriela Cuzepan

Voluntarii programului au pregătit o serie de activități care puteau fi realizate atât individual, cât și în grup, alături de familie sau prieteni. Dintre activitățile de care s-au bucurat vizitatorii amintim:

• Indoor climbing;
  • Escape Room, asigurat deArka Park Turnișor;
  • Pune coada la măgar;
  • Pinata (Conform tradiției mexicane, cel care reușeșt să spargă pinata, păstrează toate bomboanele cu care aceasta este umplută);
  • Tras cu arcul;
  • Lovește cârtița, la scară mare (vizitatorii au avut de ales cine urmau să fie așa numitele „cârtițe” – voluntarii evenimentului sau chiar prietenii cu care veniseră);
  • Războiul frânghiei;
  • Ghicirea” viitorului (voluntarii echipei YouthBank Sibiu, deghizați în mici magicieni, au descrețit chipurile doritorilor, oferindu-le o perspectivă amuzantă asupra viitorului).
Foto: Gabriela Cuzepan

Fondurile strânse în cadrul festivalului vor fi reinvestite, prin intermediul programului YouthBank Sibiu, în proiecte propuse și implementate de către liceenii din Sibiu, proiecte născute din pasiune și care au drept scop transformarea orașului. Până în prezent, prin intermediul programului au fost finanțate 30 proiecte, dintre care putem aminti: Festivalul Luminii (finanțat de trei ori), recondiționarea și marcarea traseului de cicloturism „Emil Cioran”, amenajarea curții Liceului „Lia” (impresionată de ideea liceenilor, conducerea liceului a obținut o finanțare extra de la primărie și a sprijinit proiectul acestora).

Foto: Gabriela Cuzepan

Albumul foto complet poate fi vizualizat aici, iar informații suplimentare  despre In House Festival și despre programul YouthBank Sibiu pot fi găsite pe situl și pagina de facebook a programului.