Căutăm fotografii și povești din Terezian

Posted on Aug 22, 2019 in Uncategorized

Căutăm fotografii și povești din Terezian

Foto: Gabriela Cuzepan

În toamnă, organizăm (pentru prima dată noi) Zilele Vecinătății în cartierul Terezian și încercăm să le aducem mai aproape de ideea inițială a vecinătăților, unde locuitorii puneau umăr la umăr pentru a rezolva diverse probleme și a face mai frumoasă viața în zonă. Până atunci, încercăm să cunoaștem mai bine Terezianul și nevoile lui.

Un pas în acest sens a fost crearea unui grup de facebook – Cartierul Terezian și locuitorii lui -, unde încurajăm persoanele din zonă și care au legătură cu ea să posteze informații, fotografii noi sau vechi, fotoreportaje, povești cu pățanii din cartier și amintiri cu Terezianul de odinioară.

Ne interesează orice informație care ne-ar ajuta să înțelegem care este specificul zonei: cine sunt locuitorii cartierului?, ce îi leagă de acesta?, cum arată viața zilnică aici sau cum era acum 20 de ani?, unde se joacă fotbal?, cine are cea mai frumoasă grădină sau care este cea mai interesantă clădire din zonă?

Cele mai interesante dintre acestea vor ajunge în Ziarul cartierului și la o expoziție-instalație, din cadrul Zilelor Vecinătății, despre care promitem să mai povestim.

*Zilele Vecinătății 2019 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *