Indiferent dacă ești persoană juridică plătitoare de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, există posibilitatea utilizării unui procent de 20% din impozit pentru sponsorizări efectuate către entități persoane juridice fără scop lucrative, care la data încheierii contractelor de sponsorizare sunt înscrise în Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Fundația Comunitară Sibiu, care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunității sibiene, este înscrisă în acest Registru de la data de 15.04.2019.

 

Pentru sponsorizările care depășesc 20% din impozitul datorat, există posibilitatea reportării și deducerii acestora din impozitele datorate timp de 7 ani fiscali.

 

Plătitorii de impozit pe veniturile microîntreprinderilor deduc aceste sume trimestrial, începând cu trimestrul în care a fost efectuată decontarea sponsorizării, în limita procentului de 20% din impozitul calculat.

 

Plătitorii de impozit pe profit deduc aceste sume din impozitul anual, începând cu anul in care a fost efectuată decontarea sponsorizării, respectând și limitarea la un procent de 0,75% din cifra de afaceri realizată (procentul a crescut în ultima perioadă de la 0,3% (trei la mie în Codul Fiscal), la 0,5%, ajungând în prezent la 0,75%).

 

Cum te implici ca firmă:

  • Dacă reprezinți o companie, te rugăm să ne contactezi oricând pe parcursul anului, ne cunoaștem și îți povestim ce lucruri faine putem face împreună pentru comunitate;

 

  • Prevederea 20% din impozit poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra poziționării companiei în comunitate;

 

Firmele care direcționează 20% din impozitul lor dau dovadă de responsabilitate socială, demonstrând că le pasă de ce se petrece în jurul lor.