Despre campania 2%

Prevederea 2% se adresează persoanelor fizice care realizează venituri provenind din salarii sau alte surse, și pentru care se plătește impozit pe venit. Practic, din impozitul pe venit pe care l-ai plătit deja statului pentru anul trecut, poți alege să direcționezi 2%  către Fundația Comunitară Sibiu, care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunității sibiene. Atenție, aceasta nu este o sumă pe care o plătești în plus, ci doar comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău.

În 2019, termenul limită de depunere a formularului este 31 iulie, fiind prelungit de la data de 15 martie, conform OUG nr. 15/2019, publicată în Monitorul Oficial nr 204/14.03.2019.

Ce trebuie să faci ca angajat:

Completează formularul 230 cu datele personale, semnează-l și menționează data, la finalul formularului.

Pentru a depunere declarația ai la dispoziție 2 variante:

1. O poți trimite personal prin poștă către administrația financiară
  2. O depui personal la administrația financiară.

Amintim că, în 2019, termenul limită de depunere a declarațiilor este 31 iulie.

De ce este prevederea 2% importantă pentru angajatori?

• Prevederea 2% permite contribuabililor persoane fizice să direcționeze până la 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație).
  • Prevederea 2% poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra angajaților unei firme și deci asupra productivității lor.
  • Firma care își încurajează angajații să direcționeze 2% din impozitul lor este o firmă responsabilă social, demonstrând că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul său.