CitySense

logo

“Noi am vrut să vedem proiecte cu o finalitate pentru societate, ideea fiind să treacă de la stadiul de proiect și s-o vedem pusă în practică. Împreună cu Primăria Sibiu și CitySense ne-am dorit să îmbunătățim astfel condițiile de viață din Sibiu, care oricum sunt de calitate. Eu mă bucur să văd că această ediție a fost un succes și compania wenglor va susține în continuare astfel de proiecte care ajută la schimbarea în bine a vieții în Sibiu”, Herbert Oprea, Director General wenglor

[Status program: În 6 iulie 2019, a avut loc cel de-al treilea Hackathon CitySense, pe tema Colectării selective a deșeurilor în mun. Sibiu, de unde au rezultat 6 idei finaliste. În prezent, echipa proiectului Sibiul Verde lucrează la aplicație. De asemenea, la Zilele Vecinătții 2019 a avut loc o ediție pilot de MEȘTERește .

Detalii despre statusul proiectelor finanțate în trecut poate fi găsit pe siteul citysense.ro.]

CitySense este un program de finanțare ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții care, prin utilizarea tehnologiei, contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu (calitatea aerului și a mediului înconjurător, nivelul de congestie în trafic, utilizarea pistelor de biciclete sau a parcărilor, calitatea apei potabile, implicarea civică și utilizarea spațiului public, suprafața de spații verzi etc.).

Valoarea totală a finanțărilor din 2018 a fost de 80.500 lei.

CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

Website: www.citysense.ro

Facebook: www.facebook.com/CitySenseSibiu