CitySense

logo

“Noi am vrut să vedem proiecte cu o finalitate pentru societate, ideea fiind să treacă de la stadiul de proiect și s-o vedem pusă în practică. Împreună cu Primăria Sibiu și CitySense ne-am dorit să îmbunătățim astfel condițiile de viață din Sibiu, care oricum sunt de calitate. Eu mă bucur să văd că această ediție a fost un succes și compania wenglor va susține în continuare astfel de proiecte care ajută la schimbarea în bine a vieții în Sibiu”, Herbert Oprea, Director General wenglor

[ Status program: În 6 iulie 2019, a avut loc cel de-al treilea Hackathon CitySense, pe tema Colectării selective a deșeurilor în mun. Sibiu, de unde au rezultat 6 idei finaliste. În perioada următoare ne vom întâlni cu membrii echipelor, pentru a stabili detalii legate de proiectele ce vor fi implementate și modul în care se va putea întâmpla acest lucru.

În ceea ce privește cele 5 echipe ce au primit finanțări în trecut, detalii despre statusul proiectelor finanțate poate fi găsit pe siteul citysense.roAmintim că programul a debutat sâmbătă, 9 iunie 2018, cu CitySense Hackathon 1.0. ]

CitySense este un program de finanțare ce sprijină crearea unor prototipuri de soluții care, prin utilizarea tehnologiei, contribuie la creșterea calității vieții în Sibiu (calitatea aerului și a mediului înconjurător, nivelul de congestie în trafic, utilizarea pistelor de biciclete sau a parcărilor, calitatea apei potabile, implicarea civică și utilizarea spațiului public, suprafața de spații verzi etc.).

Căutăm inovatori pasionați de tehnologie și de mediul în care trăiesc, care vor să dezvolte soluții pentru nevoile stringente ale orașului și ale locuitorilor săi sau care pur și simplu vor să creeze proiecte care ne pot face viața în oraș mai frumoasă.

Valoarea totală a finanțărilor din 2018 a fost de 80.500 lei.

CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu, în parteneriat cu wenglor și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

Website: www.citysense.ro

Facebook: www.facebook.com/CitySenseSibiu