Proiecte eligibile pe lista de Bugetare participativă

Posted on Oct 15, 2018 in Bugetare Participativă

Proiecte eligibile pe lista de Bugetare participativă

Foto: Gabriela Cuzepan

Astăzi, Primăria Mun. Sibiu a publicat lista proiectelor declarate eligibile în cadrul procesului de bugetare participativă: 36 din totalul de cca. 150 înscrise. Ne bucurăm mult că 9 din cele 36 au fost propuse de participanții la o ședință de brainstorming organizată la sediul FCS, într-o seară caldă de iulie. Întâlnirea adusese împreună în jur de 20 de sibieni, uniți de dorința de a face viața în oraș mai frumoasă, dar și de cea de a-și asuma puterea și responsabilitatea pe care o au în calitate de cetățeni. Mai multe despre aceasta puteți citi aici, iar aici găsiți poze.

Foto: Gabriela Cuzepan

Cele 9 idei care au intrat în prima etapă de vot sunt:

• Căsuța de lectură – instalarea și dotarea cu cărți a unor biblioteci stradale în miniatură, la care au acces liber toți doritorii.Proiectul integral poate fi citit și votat aici.
  • Leagăne muzicale – amplasarea unor instalații urbane interactive ce îmbină plăcerea de a te da în leagăn, cu gașca de prieteni și cu necunoscuți, cu cea de a crea muzică alături de ei în acest timp. Proiectul integral poate fi citit și votat aici.

Mulțumim tuturor celor care au acceptat provocarea și ne-au fost alături și vă urăm mult spor în continuare!

Indiferent dacă ați reușit sau nu să depuneți proiecte pentru bugetarea participativă, vă încurajăm să le parcurgeți pe toate și să le votați pe cele pe care le considerați mai potrivite. Amintim că prima etapă de vot are loc între 15-28 octombrie și în cadrul acesteia se pot alege maxim șase proiecte (câte unul pentru fiecare dintre cele șase domenii stabilite).