Zilele Vecinătății 2019: explorăm Terezianul

Posted on Sep 10, 2019 in Uncategorized

Zilele Vecinătății 2019: explorăm Terezianul

Vecinătatea, în noul context urban, ia forma cartierului și se adaptează nevoilor din zilele noastre. În acest an, ne propunen să cercetăm identitatea micro-comunităților din aria Terezianului, să activăm spiritul comunitar al locuitorilor și apoi să-i răsplătim pentru implicare cu câteva zile de sărbătoare, în cadrul Zilelor Vecinătății (eveniment pe care l-am preluat în acest an). Astfel, evenimentul s-a transformat într-un proiect gândit în 3 etape: zilele cunoașterii, zilele implicării și zilele sărbătorii.

Zilele Cunoașterii (august-noiembrie): pe rând, vom încerca să ne cunoaștem mai bine, să înțelegem cum funcționează cartierul și ce leagă locuitorii din zonă, unde își petrec timpul, ce dorințe și pasiuni au ei sau cei care stau cea mai mare parte a zilei aici. Nu în ultimul rând, vom organiza întâlniri cu autoritățile pentru a vedea care sunt planurile pentru cartier și ce nevoi mai există.

27-29.09, Zilele Implicării: în cadrul acestora le propunem locuitorilor din Terezian și prietenilor lor să iasă la curățenia de toamnă în jurul blocului sau în spațiile publice din cartier, ca în vremurile nu chiar atât de îndepărtate, și, de ce nu, să rămână la o poveste și o gustare după ce au terminat treaba; îi provocăm să redescopere Terezianul în cadrul unor tururi ghidate sau le prezentăm modurile în care pot îmbunătăți viața cartierului, folosind diverse aplicații puse la dispoziție de către Primărie.

04-06.10, Zilele Sărbătorii: după un weekend de muncă, transformăm strada Gladiolelor în zonă de sărbătoare și povești, cu activități pentru toate vârstele și gusturile. Vom avea zonă de picnic urban cu mâncare și voie bună (chiar dacă aducem bunătățuri și noi, așteptăm lumea cu murături sau prăjiturile preferate), bătălii pentru cea mai bună zacuscă, varii activități sportive, ateliere și spectacole pentru copii, deja tradiționalele concursuri de mașinuțe, muzică faină și seri de film în aer liber.

Revenim cu programul detaliat, stați pe aproape.

PS: ne vedem în curând, nu uitați să vă anunțați prietenii și vecinii.
*
Zilele Vecinătății 2019 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu alături de partenerul principal wenglor Romania și este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *