Sibiul Verde

PROFILE PIC copy

 

www.sibiulverde.ro este o platformă de comunicare a comunității locale care își propune să adune într-un singur loc toate informațiile relevante privind colectarea selectivă a deșeurilor în Sibiu.

[ Status proiect: Sibiul Verde a debutat în noiembrie 2016, la un hackathon în care s-au făcut primii pași pe dezvoltarea unei platforme privind colectarea selectivă a deșeurilor. În 2019, a avut loc Hackathon CitySense 3.0, privind colectarea deșeurilor în Sibiu. Una dintre ideile finaliste a obținut finanțarea pentru crearea unei aplicații Sibiul Verde, care să vină în ajutorul cetățenilor pentru precolectarea corectă a deșeurilor, precum și a unor clipuri privind drumul gunoiului de acasă până la stația de sortare. Atât aplicația, cât și clipurile sunt în lucru. ] 
 
Sibiul Verde s-a născut odată cu hackathon-ul din 25 noiembrie 2016 la care au participat aproximativ 30 de tineri profesioniști din Sibiu care au considerat că indignarea e doar primul pas înspre schimbare. Ei și-au pus la dispoziție timpul, energia și know how-ul de-a lungul a 8 ore de muncă voluntară într-o vineri seară, după programul de muncă al fiecăruia.

La nemulțumire, încercăm să venim cu soluții – nu e perfect, dar e un început peste care ne dorim să adăugăm alte și alte cărămizi pentru ca Sibiul să devină cu adevărat verde. Pentru asta, avem nevoie de voi toți, de dorință de schimbare și atitudine proactivă.

Această inițiativă a pornit ca o colaborare multi- instituțională. Sunt implicate autoritățile publice din Sibiu (Consiliul Județean Sibiu), operatorul de colectare selectivă din județul Sibiu (compania SOMA S.R.L.) și organizația Fundația Comunitară Sibiu ca liant între cetățeni și autorități.

La eveniment, au fost prezenți alături de noi Președinta Consiliului Județean Sibiu, Dna Daniela Cîmpean, și directorul general al SOMA SRL, Dl Doru Ciprian Narcis. Le mulțumim pentru implicare.
 

15134547_649237748592022_4689494967985081990_n
 

La sfârșitul hackathon-ului, a celor 9+ ore de muncă, am reușit să finalizăm următoarele:

• 1 siglă (de fapt, 7 în total, în urma unei sesiuni de voturi repetate am ales una)
• 1 site, aici: www.sibiulverde.ro
• 1 pagină de facebook, aici: www.facebook.com/sibiulverde
• 1 glosar care conține 175+ produse întâlnite în casele noastre și locul în care ele trebuiesc aruncate corect
• 20 întrebări frecvente cu privire la colectarea selectivă din Sibiu și răspunsurile aferente
• 3 infografice utile
• actualizarea site-ului (completarea informațiilor, aducerea la zi a termenelor și ștergerea datelor care nu au mai relevanță): www.sibiulrecicleaza.ro

 

15170809_649238581925272_3507125544652548851_n
 
Continuăm colectarea de informații relevante în acest domeniu pentru a transforma site-ul Sibiul Verde într-o platformă online cât mai utilă pentru sibieni. De asemenea, ne menținem ca punte de legătură între cetățeni, autoritățile locale și companiile private implicate în procesul de colectare selectivă din orașul nostru, cu scopul de a ajuta la implementarea unui proces atât de important pentru mediu, precum reciclarea.

Comunicatul de presă privind modul în care a apărut Sibiul Verde poate fi citit aici.
 
Credit foto: Marius Miclea