Maratonul Internațional Sibiu

“Felicitări, dragi organizatori! Munca și pasiunea voastră au adus în comunitatea sibiană cel mai reușit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masă. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!” – Stoian Adela Ana, alergător

[ Status program: Alergătorii se pot înscrie la cea de-a opta ediție a maratonului până în data de 13 mai. Amintim că în 11 februarie s-a încheiat perioada de înscriere a proiectelor pentru ediția din 2019 și, după dezbateri îndelungate, am decis să mergem înainte cu toate proiectele înscrise și eligibile. În 1 iunie 2019, Sibiul se va pune în mișcare pentru a opta oară. Detalii privind calendarul ediției aici.]

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment de alergare de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune ce pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații non-guvernamentale, companii și autorități publice.

7 ani o_comunitate

SemiMaratonul și Maratonul Internațional Sibiu 2012-2017 în cifre. Foto: Grimm

În 2017, SemiMaraton Sibiu s-a transformat în Maratonul Internațional Sibiu, în cadrul competiției fiind organizată pentru prima dată cursa de 42,195 km. În plus, pe lângă arterele principale ale orașului, traseul s-a extins în satele Rășinari și Poplaca.

La cea de-a șaptea ediție, care a avut loc în 26 mai 2018, aproape 4.000 de alergători au luat startul și au lăsat urme pentru 26 de proiecte. Aceștia au fost susținuți de aprox. 5.770 de donatori. Astfel, împreună am reușit să  strângem 592.492 lei.

De asemenea, în cadrul acesteia, pentru prima dată au participat persoane în scaun rulant.

Unul dintre alergători a fost Raúl Gómez, de la emisiunea spaniolă Marathon Man. Câteva impresii despre traseu:

Atmosfera de sărbătoare de la evenimentul din 2018 a durat 3 zile și s-a desfășurat sub egida Piețe Libere. Astfel, locuitorii și oaspeții Sibiului s-au bucurat, în Piața Mare, de zone de chill out, concerte și activități în perioada 25-27.05, inclusiv afterparty-uri în 26 și 27 mai, cu Dubase, Alt Om, Tzuc și Electroclown și proiecţii video semnate de Coralie de Conzaga. Tot sub umbrela inițiativei Piețe Libere a avut loc prima ediție Street Delivery Sibiu, organizată de Fundația Comunitară Sibiu alături de Asociația Re:mediu, în cadrul Maratonului Internațional Sibiu 2018.

Maratonul Internațional Sibiu 2018 a fost cofinanțat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu şi Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă.

Edițiile din 2017 și 2018 au fost organizate de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar SibiuGrey Projects, și partenerul principal Visma Software.

Edițiile Maratonului Internațional Sibiu / SemiMaratonul Sibiu în cifre:

Maratonul Internațional Sibiu 2017 în cifre. Foto: Gabriela Cuzepan

Pentru a afla mai multe detalii despre maraton, vă invităm să accesați site-ul maratonsibiu.ro și pagina de facebook a evenimentului.