Maratonul Internațional Sibiu

logo_sm_2017

“Felicitări, dragi organizatori! Munca și pasiunea voastră au adus în comunitatea sibiană cel mai reușit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masă. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!” – Stoian Adela Ana, alergător

[ Status program: În 26 mai, Sibiul s-a pus în mișcare la cea de-a șaptea ediție a Maratonului Internațional Sibiu. Susținătorii se mai pot înscrie până la 1 iulie. ]

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu. În tradiția Maratonului de la Londra, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri din lume, combinăm bucuria de a alerga cu bucuria de a dărui.

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații non-guvernamentale, companii și autorități publice.

infografic_maraton_2017

Maratonul Internațional Sibiu 2017 în cifre. Foto: Gabriela Cuzepan

În 2017, SemiMaraton Sibiu s-a transformat în Maratonul Internațional Sibiu, în cadrul competiției fiind organizată pentru prima dată cursa de 42,195 km. În plus, pe lângă arterele principale ale orașului, traseul din acest an a cuprins și satele Rășinari și Poplaca.

Aproximativ 3300 de alergători – adulți și copii, alergători profesioniști și amatori – au luat startul în 27 mai 2017 pentru a susține 21 de cauze, iar peste 4000 de donatori le-au dat o mână de ajutor. Printr-o mobilizare exemplară a comunității, împreună am reușit să strângem 474.969,21 lei pentru cauze

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe detalii despre cea de-a șasea ediție, clasamente și premii, vă invităm să răsfoiți paginile sitului maratonsibiu.ro.

Maratonul Internațional Sibiu 2017 a fost cofinanțat de Consiliul Local al Municipiului Sibiu şi Primăria Sibiu, prin Agenda sportivă.

Web:  http://www.maratonsibiu.ro

Facebook:  https://www.facebook.com/MaratonSibiu