CitySense Hackathon 1.0

Posted on Jun 4, 2018 in Uncategorized

CitySense Hackathon 1.0

34061952_974361246079669_4837928673489190912_n

 

Sâmbătă, 9 iunie, în intervalul orar 10:00-18:00, în Curtea Interioară a Primăriei Sibiu va avea loc CitySense Hackathon 1.0, organizat de Fundația Comunitară Sibiu alături de partenerul Wenglor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu. Hackathon-ul pleacă de la modelul 8 ore peste program pentru o cauză bună și se adresează inginerilor, pasionaților de tech și open data, cercetătorilor sau pur și simplu cetățenilor interesați de calitatea vieții în Sibiu. În cadrul evenimentului, aceștia vor dezbate și vor dezvolta, în echipe interdisciplinare, soluții de tip smart city pentru o serie de probleme ale orașului, care pot fi analizate și rezolvate prin colectarea de date și tehnologie.

La finalul celor 8 ore, echipele vor prezenta prototipurile, iar cel mai bun va primi o finanțare de 3.000 de euro, pentru implementare.

În cadrul hackathon-ului, participanții vor avea la dispoziție suportul unor cercetători, inovatori experimentați, experți Wenglor și reprezentanți ai Primăriei Municipiului Sibiu.
Temele în jurul cărora vor fi dezvoltate conceptele sunt:
1. mobilitate urbană (biciclete, parcări, transport public, etc.)
2. spațiu public (accesibilizare pentru persoane cu dizabilități, instalații de artă responsive)
3. mediu (calitatea aerului, apei, solului, management deșeurilor)
4. siguranță (alertare la dezastre, incidente)
5. cetățeni (platforme de vot public, participativitate, sisteme GIS accesibile)

Dat fiind  numărul limitat de locuri (30) și locul de desfășurare a evenimentului, vă rugăm să vă înregistrați folosind formularul de aici.

Înscrierile sunt deschise până miercuri, 6 iunie, ora 23:59, iar confirmările de participare vor fi trimise via email, până joi la ora 11:59.

 

CitySense
CitySense este un program de finanțare care sprijină crearea unor prototipuri de soluții de tip smart city, care să pună la dispoziția publicului larg, autorităților și ONG-urilor date în timp real legate de calitatea vieții în oraș. Valoarea totală a finanțărilor este de 17.500 euro. CitySense este implementat de Fundația Comunitară Sibiu în parteneriat cu Wenglor, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu.

 

***
Wenglor este una dintre companiile prestigioase în domeniul producerii de senzori. Peste 50 de mii de clienţi din întreaga lume se bazează pe fiabilitatea şi calitatea produselor lor. Acestea detectează prezenţa obiectelor, monitorizează poziţii, disting forme şi culori, măsoară grosimi, lăţimi, înălţimi şi volume, recunosc luciul şi luminiscenţa, percep temperaturile, detectează metalul, sticla şi modificările minime, asigură siguranţa deplină în zone de pericol, citesc coduri 1D şi 2D.

Fundaţia Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite transparent prin intermediul burselor sau granturilor. În acelaşi timp, FCS pune la dispoziţia companiilor sibiene care doresc să se implice în comunitate servicii de consultanţă pentru identificarea domeniilor pe care acestea le pot susţine şi a mecanismelor prin care pot contribui la dezvoltarea comunităţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *