Concurs de soluții pentru mobilier urban ”Ne vedem în Sibiu”

Posted on Feb 1, 2018 in microComunităţi

Concurs de soluții pentru mobilier urban ”Ne vedem în Sibiu”

Spațiul public este una dintre resursele ce poate nuanța viața cotidiană a comunității și aduce conotații distincte dialogului din mijlocul ei. În acest sens, OAR concursuri și Filiala Sibiu-Vâlcea a OAR, în parteneriat cu Fundația Comunitară Sibiu, au lansat un concurs de soluții pentru mobilier urban: “Ne vedem în Sibiu!”

Competiția își propune să genereze soluții arhitecturale care să faciliteze întâlnirile ad-hoc în spațiul public, să devină un reper pentru dialogul social, un spațiu în care să se facă auzită vocea cetății, unde se educă și se activează spiritul civic dedicat deopotrivă comuniunii și comunității.
27459303_1698444036875943_5780066915645241278_n

Acest gest se încadrează într-o tendință internațională de recuperare a sferei publice în spațiul public și îmbogățește semnificația devizei planului urbanistic general al orașului Sibiu – “Sibiu, loc de întâlnire”.  De asemenea, acesta poate deveni un model ale cărui elemente esențiale să poată fi replicate în alte zone ale orașului sau în alte localități.

 

Concursul se desfășoară în perioada 29.01-05.03.2018, iar calendarul complet, documentația și alte detalii despre concurs pot fi accesate pe situl Ordinului Arhitecților din România, aici.

Anunțați-vă prietenii creativi, artiști, designeri, urbaniști, arhitecți și trimiteți ideile până pe 5 martie, ora 24:00.

Mulțumim pentru tot sprijinul, OAR concursuri și Filiala Sibiu-Vâlcea a OAR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *