Sponsorizări

Prevederea 3‰ (3 la mie) se adresează companiilor din România, plătitoare de impozit pe profit. Mai exact, din impozitul pe profit, pe care trebuie să îl plătești ca persoană juridică statului, poți alege să direcționezi 20% către Fundația Comunitară Sibiu, care derulează proiecte pentru dezvoltarea comunității sibiene. Pentru a putea fi scăzută din impozitul pe profit aferent anului fiscal în curs, deci pentru a nu îți afecta profitul net anual, suma redirecționată nu poate fi mai mare de 3 la mie din cifra de afaceri, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie. Astfel, doar îi comunici statului modul în care vrei să fie cheltuită o parte din impozitul tău.

Cum te implici ca firmă:

1. Dacă reprezinți o companie, ne contactezi oricând pe parcursul anului, ne cunoaștem și îți povestim ce lucruri frumoase putem face împreună pentru comunitate;

1. Semnăm un contract de sponsorizare prin care compania declară că direcționează 20% din impozitul de profit (limitat de 3 la mie din cifra de afaceri) până la sfârșitul anului;

1. În anul următor, din impozitul pe profit datorat statului, ți se scade suma pe care ne-ai oferit-o ca sponsorizare.

De ce este prevederea 3‰ importantă pentru angajatori?

• Prevederea 3‰ permite contribuabililor persoane juridice să direcționeze până la 20% din impozitul lor pe profit (dar nu mai mult de 3‰ din cifra de afaceri) către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație).

• Prevederea 3‰ poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la păstrarea fondurilor de la contribuabili pe plan local și la rezolvarea unor probleme sociale locale. Se contribuie astfel la un climat social și economic mai bun pe plan local, ceea ce are un efect pozitiv asupra poziționării companiei în comunitate.

• Firma care direcționează 3‰ din impozitul lor este o firmă responsabilă social, demonstrând că nu îi este indiferent ce se petrece în jurul său.